“Edit muka anαk saya sampai jadi bukαn rupa dia..” – Neelofa

Semalam, tul4r wajah anak kepada pengacara dan usahawan terkenal Neelofa iaitu Muhammad Bilal yang pada ketika itu sedang berada di sebuah pusat perub4tan. 

Penyeb4ran wajah Bilal di media sosial oleh seorang individu telah menjadi pvnca wajah anak Neelofa diedit serta menjadi bahan ej3kan dan kutvkan dengan kata – kata meny4kitkan hati. 

Neelofa meluahkan rasa kec3wa dan tersinggvng dengan tind4kan tidak bertanggungjawab individu tersebut yang dianggap mer3but hak Neelofa sebagai ibu. 

Ramai berpendapat bahawa tindakan menyeb4rkan gambar Bilal tanpa persetujuan ibu bapanya sangat keterl4luan. 

Melalui temubual bersama media juga, Neelofa meluahkan rasa kekec3waan terhadap individu tersebut yang cuba menjadi orang pertama mended4hkan wajah Bilal. 

Neelofa juga telah mended4hkan sudah mempunyai perancangan dia dan suami untuk jangka masa tertentu bagi mended4hkan wajah anak mereka. 

Dengan penul4ran foto yang tidak terkaw4l telah membawa kepada kutvkan terhadap anaknya, Neelofa memuat naik status Insta Story meluahkan kesed1han terhadap perkara tersebut. 

“Edit muka anak saya sampai jadi bukan rupa dia, lepas tu seb4r gambar yang edit f4ke tu.. Dan macam – macam orang komen jah4t pada anak saya. Dah puas hati? Tak tahu nak rasa apa, Allahuakhbar. 

“Jangan kita mel4mpau dalam buat sesuatu perkara.. Mengub4h/edit rupa paras anak kecil semata mata nak puaskan kehendak hati.. Benda ni dah timbulkan macam – macam fitn4h dan kata – kata yang tak baik. 

“Tol0ng jaga sikit perasaan orang. Ibu – ibu yang lalui sus4h mengandung dan melahirkan mungkin boleh faham apa yang saya rasa,” luah Neelofa. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmymedia

[2] Gambar, neelofa

Leave a Reply

Your email address will not be published.