Prekuel Mat Kilαu Tanpa Syamsul, Adi Putra & Beto Kusyairy, Rupanya Ini Penjelαsαn Dari Pihαk Studio Kembara

Filem epik Mat Kil4u mencipta sejarah tersendiri apabila berjaya meraih sehingga hampir RM100 juta kutipan sepanjang tayangan filem tersebut. 

Menampilkan pelakon berbakat seperti Dato’ Adi Putra, Beto Kusyairy dan Fattah Amin sebagai peran utama serta Syamsul Yusof sebagai pengar4hnya. 

Filem tersebut telah berjaya mendapat tempat dalam kalangan ramai dan bakal menerbitkan Prekuel berikutnya. 

Namun begitu, penerbit Mat Kil4u yang juga pemilik produksi Studio Kembara, Abdul Rahman Md Dali menges4hkan pengar4h serta dua tunjang utama filem tersebut tidak akan terlibat. 

Hal ini kerana, dia mahu memberi peluang kepada orang lain untuk menjayakan prekuel filen tersebut. 

“Untuk naskah seterusnya, belum tiba masanya untuk watak lakonan Adi dan Beto muncul dalam jalan cerita yang telah pun siap skripnya. 

“Manakala bagi posisi pengar4h (Syamsul Yusof), kami mahu berikan peluang kepada orang lain. Jadi tidak, industri kita sus4h nak berkembang,” ujarnya. 

Bercerita lanjut, Studio Kembara sedang merancang jadual penggambaran dan beberapa pelakon lain sudah pon menandatangani kontrak bersama. 

Penggambaran bagi prekuel filem berkenaan bakal dijalankan pada penghujung tahun ini atau Januari depan. 

Dalam pada itu juga, Abdul Rahman men4fikan pihaknya mempunyai sebarang mas4lah dengan Syamsul Yusof, Beto Kusyairy dan Adi Putra. 

“Pihak kami tiada mas4lah. Belum ada kesempatan untuk berjumpa sebab masing – masing sibuk. Lagipun, kami profesional, benda tak ada apa – apa, kenapa nak ada apa – apa,” tambahnya. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmymedia

[2] Gambar utama, bharian, hmetro

[3] Gambar lain, komedimedia, syamsulyusoffilm

Leave a Reply

Your email address will not be published.