(Video) Neelofa Hadir Ke Festival Sunnαh 4.0, Kongsi Tips Terus Istiqαmαh

Festival Sunnah 4.0 telah diadakan di Stadium Sultan Abdul Halim, Alor Setar, Kedah baru – baru ini dengan dihadiri oleh beberapa selebriti tempatan serta mereka yang ingin mendalami serta mendekati perihal agama. 

Beberapa selebriti yang turut hadir untuk berkongsi ilmu adalah seperti Umie Aida, Adi Putra, Haris Ismail dan Neelofa. 

Menerusi aplikasi TikTok tul4r berkenaan sambutan majlis tersebut yang dikongsi oleh mereka yang menghadiri majlis tersebut. 

Dalam pada itu, pengacara dan usahawa Neelofa turut bercerita mengenai dirinya terus istiqamah ke arah kebaikan terutama perihal agama. 

“Kalau tanya saya, macam mana cara istiqamah adalah paks4an, tiada cara lain. Kena p4ksa, contohnya kena dengar ceramah di Youtube, itu benda paling senang, tak perlu kelu4r rumah. 

“Kena p4ksa buka al-Quran, kena p4ksa buka tafsir. Mal4snya nak buka al-Quran, boleh buka tafsir,” ulas Neelofa. 

Ummi kepada Muhammad Bial juga mengaku istiqamah menutvp aurat dengan sempurna sememangnya suk4r, namun dengan sokongan daripada rakan – rakan, keluarga dan yang paling penting adalah suaminya. 

“Istiqamah inilah benda yang paling sus4h sekali sebenarnya kalau nak tanya. Nak pakai tudung senang, kita decide kita nak pakai tudung. 

“Nak istiqamah untuk menghayati menutvp aurat dengan sempurna tu is another story. Saya bukanlah orang yang tepat nak bagitau, tapi sekadar pengalaman itulah.. 

“Maksudnya banyak paks4an dalam usaha atas iman sata tu banyak paks4an tapi yang banyak bantu jugak ialah teman – teman dan pasanganlah,” tambah Neelofa. 

Perkongsian video yang dibuat oleh @seorangnur mendapat reaksi daripada pelbagai warganet yang rata – rata mereka bersetuju dengan pandangan Neelofa. 

“Best dapat pasangan yg bole tegvr dlm beribadat”

“Masha Allah Tabarakallah.. semoga kita semua terus kekal istiqomah”

“Bagus lofa ada inisiatif utk nk belajar,ada setengah org berilmu tapi ilmu perkahwinan taknak belajar..kita amik yg positif dari lofa”

“Ak ska lofa ni sb dia ska bljr bljr bljr&bljr.dia study smua benda.skrg jd ibu pn dia still bljr,class jga bby cmne.agkny bancuh susu pn dia google”

“Moga Lofa terus istiqomah cam ni…suka sgt2”

“Masya Allah, dia suka belajar & belajar, semoga Lofa terus istiqomah & sebarkan kebaikan kpd org lain”

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmymedia

[2] Gambar, @seorangnur, @zalilanordin37, neelofa

[3] Video, @seorangnur

Leave a Reply

Your email address will not be published.