Ramai Mahu Jadi Menantu, Ini Respon Pαdu Harry Khalifah “Boleh jαgα dah cukup, tαpi jαngαn…”

Sejak kebelakangan ini, pemilik lagu Sayunk I Love You menjadi bualan hang4t setelah ramai yang mengetahui identiti sebenar gadis tersebut. 

Chombi atau nama sebenarnya Siti Maryam Ahmad Sairi merupakan anak perempuan kepada otai terkenal Harry Khalifah. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @sitimaryam_chombi

Hal ini berikutan tul4rnya video gandingan Chombi bersama Harry Khalifah atau lebih mesra dipanggil Apak menerusi perkongsian di TikTok. 

Rata – rata mereka memuji kecantikan anak Harry dan ada segeintir lelaki yang ‘mencuba nasib’ untuk menjadi menantu Harry. 

Berikutan daripada itu, Harry menerusi laporan xtra memaklumkan dia terbuka untuk menerima kehadiran lelaki yang mahu berkenalan atau melamar anaknya. 

Pun begitu, dia sebagai bapa tetap perlu mengaw4si dan melindungi anak perempuannya berikutan anak gadisnya baru berusia 15 tahun. 

“Kalau dia datang dan boleh jaga anak saya boleh pimpin dia dah cukup tapi jangan dipukvl anak saya, sebab saya tak pernah pukvl dan jent1k anak saya. 

“Sebab saya aw4si Chombi 24 jam. Kalau saya takda, ada orang lain yang akan jaga dan lindungi dia. Saya pun nasihatkan dia juga, macam mana pun dia masih 15 tahun.  

“Selagi dia belum berkahwin dia di bawah jagaan saya sepenuhnya,” ujar Harry. 

Dalam pada itu, Chombi juga memaklumkan bahawa dia sentiasa akan memberitahu ibu dan ayahnya jika ada lelaki yang cuba dekat dengannya. 

Meskipun rapat dengan ayahnya, Chombi akan memaklumkan kepada ibunya terlebih dahulu kerana ayahnya seorang yang gar4ng. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmedia

[2] Gambar, sitimaryam_chombi, harrykhalifahofficial, iluminasi

Leave a Reply

Your email address will not be published.