“Dia sudah sedar, cuma…” Selamat Jalani Pembedαhαn, Isteri Zamani Dedαh Keadααn Terkininya

Sebelum ini, vokalis kumpulan Slam, Zamani memaklumkan akan menjalani pembed4han membetulkan tulang belakang yang melengkvng akibat peny4kit scoli0sis. 

Pembed4han yang berlangsung selama hampir tujuh jam dijalankan pada dua hari lepas berjalan lancar, namun Zamani masih dipant4u oleh dokt0r. 

Terbaru, Zamani atau nama sebenarnya Zamani Ibrahim, 51 dilap0rkan sudah sedarkan diri dan ini dimaklumkan sendiri oleh isterinya kepada Gemp4k. 

Isteri Zamani, Juliana Abd Rani meluahkan rasa syukur kerana proses pembed4han suaminya berjalan dengan lancar dan selamat. 

“Syukur Alhamdulillah berkat doa semua, Zamani sekarang sudah sedar dan berada di baw4h pemant4uan dokt0r di hospit4l. InsyaAllah dalam proses untuk dipind4hkan ke w4d biasa,” ujarnya. 

Dalam pada itu, Juliana memohon pada orang ramai agar menghormati keputusannya untuk tidak menerima kunjungan pihak luar dan memberi waktu kepada suaminya berehat. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Juliana (@mrsj_zamani)

“Kami sekeluarga sangat menghargai keprihatinan semua yang mengambil berat dan bertanya khabar. 

“Walaubagaimanapun kami memohon kerjasama dari semua pihak untuk memberi ruang kepada beliau dan keluarga diwaktu ini kerana Zamani masih berada di dalam keadaan lem4h dan perlukan banyak rehat. 

“Seperti mana yang semua sedia maklum pembed4han yang dijalankan adalah satu pembed4han yang besar maka untuk pulih dan kembali sihat pasti mengambil sedikit masa. 

“Atas nasihat dokt0r, Zamani perlu banyak berehat supaya raw4tan dan pemulihan terhadap beliau berjalan dengan lancar. 

“Kami memohon ma4f kerana tidak dapat menerima sebarang tetamu untuk melawat Zamani buat masa ini. Diharap semua dapat memahami keadaan Zamani dan keluarga ketika ini,” tambahnya. 

Untuk makluman, tempoh yang diperlukan Zamani pulih adalah antara dua hingga enam minggu. Selain itu, dia turut memerlukan tempoh tiga bulan sebelum boleh aktif menyanyi semula. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, gempak

[2] Gambar, mediahiburan, kosmo, mrsj_zamani    

Leave a Reply

Your email address will not be published.