(Video) Tunjukkan Perkembangan Pοsitif, Ungku Ismail Kοngsi Perkembαngαn Terkini Nad Zainal

Hampir dua minggu pelakon Nad Zainal dirawat Unit Raw4tan Rapi (ICU) di hospit4l akibat jangk1tan kum4n pada paru – paru. 

Rakan selebriti Ungku Ismail merupakan orang yang sentiasa memberikan perkembangan terkini kepada umum berkenaan keadaan Nad. 

Terbaru, Ungku Ismail memaklumkan bahawa Nad kini menunjukkan perkembangan positif saban hari dimana dia kini sudah tidak lagi bergantung pada alat bantu4n pernafasan. 

Berita gembira tersebut dikongsi sendiri oleh Ungu Ismail, mended4hkan dokt0r sudah melakukan prosedur yang lain untuk memastikan Nad menerima oksigen yang mencukupi. 

“Sudah banyak perubahan dan proses pemulihan sangat baik. Dia tidak lagi menggunakan tiub pernafasan.  

“Dokt0r akan lancarkan prosedur lain untuk pastikan oksigen cukup. Sekarang ini untuk pastikan dia boleh bernafas menggunakan paru – paru seperti keadaan normal. 

“Nad juga sudah boleh bercakap, tetapi suaranya sangat perlah4n. Dia sudah boleh memegang telefon tetapi tak boleh menaip kerana masih lem4h.  

“Keadaannya dem4m sedikit dan kadang – kala badannya pan4s,” beritahu Ungku Ismail. 

Dalam pada itu juga, Ungku Ismail meneg4skan agar orang ramai tidak membuat sebarang spekul4si yang tidak masuk akal mengenai keadaan Nad yang boleh menimbulkan sal4h faham. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ungku Ismail Aziz (@ungkuismailaziz)


“Sudah – sudahlah buat spekul4si tentang apa yang menyebabkan peny4kit dia. Long c0v1d, mas4lah buah pinggang.. Semua itu tidak keluar dari mulut dokt0r. Sepanjang saya bersama dokt0r tidak ada pun dimaklumkan pvnca s4kit ini disebabkan apa yang dia makan. 

“Akan timbul juga spekul4si yang boleh menjatvhkan perniagaan orang. Kita tak mahu perkara ini mel4rat dan beri anc4man,” tambahnya lagi. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmymedia

[2] Gambar, ungkuismailaziz, ohbulan, nad.zainal

[3] Video, ungkuismailaziz

Leave a Reply

Your email address will not be published.