“Perkenalkan puteri sulung kami…” Timαng Cahaya Mata Pertama, Azzam Sham Dedαh Nama Anαk

Pelakon dan penyanyi Azzam Sham dan isteri yang juga seorang penyanyi iaitu Sheryl Shazwanie selamat menimang cahaya mata perempuan pada 27 November lalu. 

Puteri sulung pasangan muda ini dilahirkan secara pembed4han di sebuah pusat perub4tan di Petaling Jaya dengan ber4t 2.89 Kilogram. 

Azzam mengambil keputusan untuk turut menemani isterinya melalui proses kelahiran selain memaklumkan proses tersebut berjalan lancar dan dipermudahkan. 

Terbaru, Azzam berkongsi beberapa foto bersama isteri dan anak serta dokt0r pak4r s4kit puan selain mended4hkan nama anak sulung mereka. 

“Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi, kami perkenalkan puteri sulung kami yang diberi nama Azzalea Safiyya Binti Muhammad Azzammuddin. 

“Semoga @azzalea_safiyya menjadi anak yang solehah, membesar dengan sihat, sentiasa dalam lindungan & rahmat Allah SWT serta berjaya dunia akh1rat. 

“Terima kasih @assuntahospit4l1954 terutama O&G consutant yang kami beri kepercayaan, Dato’ Dr. Mohammed Niraj @thegynaecologistandassociates yang banyak memberi nasihat, sokongan moral & pendapat yang terbaik buat kami.  

“Atas izin Allah SWT, Sheryl selamat melahirkan anak kami secara pembed4han. Segala puji bagi Allah SWT, segalanya dipermudahkan,” tulisnya. 

Dalam pada itu, Azzam juga menitipkan ucapan terima kasih kepada keluarga dan rakan – rakan serta para peminat yang mendoakan kebaikan buat mereka. 

“Terima kasih buat semua yang mendoakan kebaikan buat keluarga kecil kami. Semoga segala doa yang baik dibal4s dengan kebaikan.  

“Kami juga mendoakan buat semua pasangan yang menanti zuriat agar dikurniakan cahaya mata yang soleh & solehah serta dipermudahkan segala urusan dunia akh1rat, Aamiin ya Mujib,” tambahnya lagi. 

Untuk makluman, Azzam dan Sheryl mendirikan rumah tangga pada 1 Januari lalu di Masjid Nurul Ehsan Taman Medan, Petaling Jaya. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sheryl Shazwanie (@sherylshazwanie)

Menjengah ke ruangan komen, rata – rata rakan selebriti serta peminat turut mengucapkan tahniah atas kelahiran tersebut.

“Alhamdulillah. Tahniah… moga menghamparkan samara yang diimpi”

“Alhamdullilahhhhh tahniah guys!! And welcome aboarddddddd Baby Azzalea”

“Azzalea Safiyya, masyaAllah cantik makna nama tu.. semoga membesar dgn sihat, jadi anak yg solehah, penyejuk hati keluarga jgk aamiin, dah besar nanti mesti suara merdu ni”

“Alhamdulillah tahniah Sheryl n azzam …selmt berpant4ng syerly”

“Alhamdulillah Tahniah Azzam & Sheryl”

“Another star , aminn”

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Gambar, azzam_sham, sherylshazwanie

Leave a Reply

Your email address will not be published.