(Video) “Budak ni mesti nak gaji kan..?” Gelagat Rina Sαpu Lantai Tαrik Perhαtiαn Ramai

Setiap anak kecil memerhati dan men1ru setiap perilaku dan tindakan ibu bapa mereka sama ada baik atau tidak baik. 

Jadi sebagai ibu bapa, kita perlu menunjukkan perilaku yang baik di hadapan anak – anak sebagai contoh dan tauladan kepada mereka. 

Seperti anak kepada personaliti media Ryzal Ibrahim dan isteri, Maryam You Narea iaitu Nik You Rina yang kini berusia satu tahun. 

Menerusi setiap perkongsian Ryzal atau Maryam dapat dilihat Rina seorang yang pembersih dan suka mengelap. 

Terbaru, perkongsian Maryam sekali lagi menarik perhatian ramai dimana Rina sedang memegang penyapu dan menyapu segenap ruang rumah. 

Meskipun masih kecil dan memegang penyapu yang lebih besar daripadanya, itu tidak menghal4ng Rina untuk menggunakan penyapu tersebut. 

Maryam pun sempat berselor0h untuk memberikan gaji kepada anak perempuannya kerana kerajinan yang ditunjukkan olehnya. 

“Budak ni mesti nak gaji ka..?” tulis Maryam pada ruangan kapsyen. 

Menjengah ke ruangan komen, rata – rata warganet turut terhibur serta memuji kerajinan yang ada pada Rina. 

“Rajin betul Rina.. Mesti ibu dia pun rajin”

“Dia tgk apa yg mak ayh dia buat dia ikut buay contoh yg baik”

“Rajin betul lah budak tecik ni mcm2 nk buat”

“Comey jer ank ppuan nie rajin orgnya …untung mummy and daddy dia”

“Bagusnya si comel ni…membesar menjadi muslimah sejati…ringan tulang”

“Hari tu sibuk lap, hari ni sibuk menyapu pulak. rajin betul kemas rumah”

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Gambar, duriankimchijunior, maryamyunrrr

Video, maryamyunrrr

Leave a Reply

Your email address will not be published.