(Video) Pesanan ‘Travel’ Disαlαh Anggap, Neelofa Tampil Perjelαs Perkαrα Sebenαr

Sejak semalam, nama selebriti Neelofa hang4t diperkatakan apabila satu hantaran di Insta Sory miliknya yang menitipkan sedikit pesanan untuk lebih menikmati pengalaman melancong berbanding sibuk membuat konten. 

Perkongsian sempena tahun baru Neelofa jika dipandang dari sudut positif memberi makna supaya lebih bersyukur dan menikmati peluang yang ada ketika mengembara. 

Namun begitu, ada segelitir pihak yang tidak berpuas hati dan memandang pesanan tersebut dari sisi neg4tif dan mengaitkan dengan percutian selebriti lain. 

Susulan daripada itu, perdeb4tan dalam kalangan netizen tercetvs sehingga Neelofa sendiri tampil menjelaskan hal sebenar dimana dia tidak bermaksud seperti yang dikatakan netizen. 

Jelas isteri kepada pendakw4h bebas, PU Riz, kenyataan yang dibuatnya telah dimanipvlasi dengan kefahaman yang berbeza dan dia sama sekali tidak berniat untuk menujukan kepada sesiapa. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neelofa (@neelofa)

Dalam pada itu, dia turut berpesan untuk lebih fokus ketika melancong dan tidak terlalu l3ka dengan konten sehingga tidak dapat menikmati masa – masa berharga ketika mengembara. 

Tegasnya lagi, kenyataan yang dibuat adalah pendapat peribadinya dimana tidak menjadi mas4lah untuk mengambil gambar atau merak4m momen menarik sepanjang mengembara kerada dia juga berbuat perkara yang sama. 

“Ma4f sebab ramai kurang faham apa yang nak disampaikan, love you guys,” tulis Neelofa pada ruangan kapsyen.

Menjengah ke ruangan komen, rata – rata warganet turut berpendapat sama dengan apa yang ingin disampaikan oleh Neelofa. 

“I don’t find anything wr0ng wth that post. A very good reminder. Moments are precious. ”

“Baca ngan positive, positive la die … baca ngan neg4tive, neg4tive la dia”

“Ayat Neelofa kat story tu is pretty straightforward & easy to understand actually. Tp tetap ada yg slh faham”

“Saya mula tgk, langsung tak terfikir nak kaitkan dgn yg sorang lg tu pegi travel. Hanya org yg slalu fikir burvk je yg akan kaitkan.”

“Aku ni minat si lofaa dr dia tak berhijab dulu smpai laa sekarang kene kec4m ape semua, u know what sebab apa??sbb dia selalu bg positive vibe, kdg bila d0wn pun aku ingat kat dia, thank you lofaa, you always my inspiration, take care”

“Sekali baca story lofa dh fhm ape yg nk sampaikn sebb sy dulu sikit2 konten rasa pen4t gil3r wey..Now belajr lebih harga moment apa yg ada dpn mata”

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmymedia

[2] Gambar, neelofa, ohmymedia

[3] Video, @neelofa

Leave a Reply

Your email address will not be published.