“Mak, ok tαk mak?..” Tokti Luαh Rasa Bimbαng Mengenai Ibunyα Di Kαmpung

Anak mana yang tidak ris4u jika dapat tahu ibu mereka jatvh sakit dan ditambah pula tingg4l sendirian di rumah. 

Hal ini sama dengan penyanyi nimbor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza yang mengakui merasa bimb4ng apabila mendapat tahu ibunya, Salmah Bachik dijangkiti c0v1d 19 pada Sabtu lalu. 

Pun begitu, Datuk Siti meluahkan rasa lega apabila dapat berbual dengan ibunya menerusi panggilan telefon. 

“Saya mendapat tahu tentang keadaan ibu saya yang dijangk1ti virvs tersebut selepas menghidupkan semula telefon usai persembahan. Ketika itu saya macam tak tahu nak buat apa sebab ris4u keadaan mak. 

“Walaupun ada saudara duduk bersebelahan, tapi anak – anak tiada. Adik memang tinggal di Lipis dengan mak cuma tak dapat duduk sekali nak monitor ke apa. Saya ris4u tentang oxygen level dan sebagainya. 

“Jadi saya telefon mak.. ‘Mak, ok tak mak?’, saya tanya dia. Bila dengar mak bersuara, nada dia kedengaran ok. Mak saya ada sempvt, jadi bila nada dia begitu, saya rasa lega sedikit untuk buat persembahan pada malam kedua ini,” ujarnya kepada Gempak. 

Mengulas lanjut, Datuk Siti memaklumkan ibunya tidak mengalami simpt0m yang tervk, sebaliknya hanya s4kit – s4kit badan dan batvk pada fasa awal jangk1tan. 

“Mak kata dia hanya sak1t – sak1t badan dan ser4m – ser4m sejuk. Batuk ada, tapi hanya pada awal jangk1tan. Saya ris4u sangat sebab dia ada asma. 

“Buat masa ini, mak hanya kuar4ntin dan tunggu untuk neg4tif sahaja. Saya fikir kalau mak dah sembuh, saya nak balik Lipis, melawat mak. Sebab saya pun dah lama tak balik kampung,” ujarnya lagi. 

Dalam pada itu, ibu Datuk Siti juga turut memberikan kata – kata semangat kepada Datuk Siti untuk membuat persembahan yang terbaik. 

“Mak saya nasihatkan saya supaya baik – baik dan elok – elok sebab tinggal satu hari lagi untuk saya tamatkan konsert. Secara tidak langsung, nasihat emak itu memberi semangat yang terbaik kepada peminat,” tambahnya lagi. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Gambar, mstar, ctdk

Leave a Reply

Your email address will not be published.