Shuib Contohi Keluarga Arwαh Siti Sarah Dalam Mendidik Anak-Anak, Rupαnyα Ini Sebαbnyα

Mendidik dan membesarkan anak – anak dengan menerapkan nilai yang perlu ada dalam sesebuah keluarga bukanlah sesuatu perkara yang mudah. 

Seperti perkongsian pelawak dan penyampai radio Shuib Sepahtu yang berkongsi tips kebahagiaan dalam menjaga dan mendidik anak – anaknya dengan memberi kasih sayang yang cukup. 

Menurut laporan Gemp4k, Shuib berkata dia melihat keluarga Allahy4rham isterinya iaitu Siti Sarah Raisuddin sebagai keluarga bahagia serta menjadikannya sebagai contoh. 

“Bagi saya, kasih sayang amatlah penting dalam mendidik anak – anak. Saya percaya keluarga bahagia, keluarga yang penuh kasih sayang, anak – anak penuh kasih sayang, InsaAllah mereka akan jadi anak yang baik. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

“Sarah selalu cakap begitu. Saya nampak benda ini pada keluarga Sarah. Mereka keluarga yang saya kenal dah lebih 11 tahun tak pernah bergadvh,” ujarnya. 

Dalam pada itu, Shuib memuji kesemua anak Rassuddin hebat dan taat selain tidak pernah bergadvh dan hanya penuh dengan kasih sayang. 

“Tak pernah bertek4k depan saya.. Tak pernah. Family dia penuh dengan kasih sayang, semua anak – anak Raissuddin ni hebat, bagus taat. Sebab itu saya percaya kasih sayang akan buatkan anak – anak yang baik. 

“Itu yang saya nampak.. InsyaAllah. Segelintir orang yang ada probl3m ini datang daripada keluarga yang berpec4h. Mungkin tidak dapat kebahagiaan daripada ibu bapa, mereka cari kebahagiaan cara lain,” tambahnya lagi. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, rotikaya

[2] Gambar, viralmy, shuibsepahtu

Leave a Reply

Your email address will not be published.