(Video) Perkongsian Terbaru Chef Wan Buat Ramai Sebαk “Itu adalah ubαt sebαik-bαiknyα”

Semalam, kita menerima berita dvka pem3rgian ibu kepada chef selebriti terkenal Chef Wan iaitu Allahy4rhamah Noraini Abdullah yang meningg4l dunia pada 6.30 pagi semalam. 

Pem3rgian ibu Chef Wan yang mesra disapa Che Ani pada usia 93 tahun akib4t kans3r dan juga komplik4si peny4kit lain. 

Chef Wan atau nama sebenarnya Datuk Redzuawan Ismail sanggup berh4bis ribuan ringgit untuk kebajikan dan perub4tan ibunya.

Menerusi perkongsian terbaru, Chef Wan meluah perasaan mengenai pem3rgian ibu tercinta dan berkata meskipun sed1h dengan kehil4ngan, namun akan diub4ti dengan mengimbau kenangan bersama ibunya. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

“Saya yakin, kehil4ngan seseorang sangatlah menyed1hkan dan mengambil masa agak lama untuk kembali pulih ke sediakala seperti mana pernah dilalui semasa arw4h bapa meningg4l sejak lapan tahun lalu. 

“Setiap kali saya berdvka, saya cuba ub4ti hati dengan memikirkan kenangan manis kami seperti membuat dia gelak tawa dan bahagia. 

“Tiada rasa apa – apa kes4lan pun, malahan terasa bangga dan bahagia yang amat sangat. Serta merta Allah berikan saya kebahagiaan dan senyuman.  

Tidak dapat digambarkan tetapi semua itu diperoleh apabila seseorang anak melakukan perbuatan terbaik kepada ibu bapa mereka,” luahnya.

Selain itu juga, Chef Wan berkongsi perbelanjaan yang diperuntukkan untuk kebajikan ibunya selain merancang wang hanya untuk rawatan ibunya. 

“Beberapa tahun lalu, saya telah memperuntukkan sekitar RM350, 000 untuk perbelanjaan perub4tan ibu saya untuk perjalanan terakh1rnya. Saya telah merancang selama ini dan tidak memb4zir wang untuk sesuatu yang lain.  

“Jika anda ingin memberikan ibu bapa anda raw4tan perubatan berkualiti, anda mesti mula menyediakan dana atau membeli insurans perub4tan mereka secepat mungkin,” tambahnya lagi. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, rotikaya

[2] Gambar, _chefwan58, mstar

[3] Video, _chefwan58

Leave a Reply

Your email address will not be published.