Ustaz Ahmad Dusuki Nasihat Jangan Ikut Emosi Sampai Minta Cerαi, Sekαli Ini Pula Respons Puteri Sarah

Kemelut rumah tangga pasangan selebriti, Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana mendapat erhatian ramai termasuk pendak,wah be,bas, Ustaz Ahmad Dusuki.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, pendakwah itu berpendapat Puteri Sarah perlu menyelesaikan masa,lah rumah tangga secara rasional dan tidak mengikut emo,si.

Menurutnya lagi, pence,raian bukanlah jalan terbaik serta memberi nasihat agar tidak mengikut perasaan serta kemahuan syai,tan yang mahu melihat keluarga han,cur beranta,kan.

“Rahmat Allah itu terlalu luas, jalan damai itu pun terbuka luas selagi nya,wa tidak sampai di halkum, usah menga,lah dalam membina kekeluargaan, binalah kekeluargaan mukmin dgn kelapangan bukan dengan kesempi,tan, usah biarkan gang,guan syai,tan mengang,gu perasaan, jadilah kekeluargaan Rasulullah sebagai panduan dan ikutan.”

“Memilih jalan sem,pit akan memberi kejayaan kepada syai,tan yg sering mengang,gu kekeluargaan mukmin yg baik.”

“Usah diikuti perasaan dan kemahuan syai,tan yg inginkan kekeluargaan mukmin han,cur beran,takkan. Ikutlah jalan kehidupan kekeluargaan Rasulullah sebagai panduan. Noktahkan perasaan itu dengan berserah kepada Allah yg maha Penyayang. Kita masih ada ALLAH.” tulisnya

Perkongsian pendakwah itu turut mendapat reaksi daripada Puteri Sarah sendiri yang meninggalkan komen meminta Ustaz Ahmad Dusuki bertemu dengan suaminya serta memberikan nasihat.

Puteri Sarah turut meminta pendakwah itu bertemu untuk menasihati suaminya memandangkan pengarah itu enggan mendengar kata ibu bapanya sendiri.

Kemudiannya begini pula maklum balas dari Ustaz Ahmad Dusuki di halaman Instagramnya.


Sumber:

[1] Rujukan, gambar 1-2, Rotikaya

[2] Gambar utama, Berita Harian & Utusan TV

Leave a Reply

Your email address will not be published.