“Syamsul ada beri kata-kata terαkhir sebelum saya ke mαhkαmαh…” Puteri Sarah Liyana Dedαh Sesuatu Mengenai Kemelút Rumαh Tαnggαnyα

Semalam, pelakon Puteri Sarah Liyana telah memfailkan percer4ian terhadap Syamsul Yusof yang juga seorang pelakon dan pengarah sensasi, di Kompleks Mahk4mah Syariah Kuala Lumpur. 

Menerusi lap0ran xtra, Puteri Sarah memaklumkan dia ada menerima mesej daripada suaminya yang mahu berjumpa dengannya bagi menyelesaikan kem3lut rumah tangga mereka. 

“Syamsul ada WhatsApp, dia ajak berjumpa untuk berbincang. Belum jumpa lagi sebab saya dan dia sibuk dengan jadual penggambaran.  

“Syamsul ada beri kata – kata terakh1r sebelum saya datang ke sini, tetapi saya tak boleh kongsikan,” ujarnya. 

Puteri Sarah juga ada meningg4lkan kata – kata untuk suaminya dalam mengharvngi dug4an rumah tangga. 

“InsyaAllah, doakan semuanya yang terbaik untuk kita,” tambahnya. 

Dalam pada itu, ketika ditanya mengenai proses seterusnya jika Syamsul tidak mahu melep4skan Puteri Sarah, ada beberapa peringkat perlu dilalui menurut peguam syarienya, Datuk Akberdin Abdul Kader. 

“Kalau umpamanya tak setuju, kita akan teruskan dengan peringkat kedua di mahk4mah sama, mahk4mah akan rujuk pada Jawatanku4sa Pendamai, kedua – dua pihak akan diwakili wakil masing – masing untuk cuba cari jalan. 

“Kalau berjaya, kita akan teruskan dengan cer4i. Kalau tak berjaya, mahk4mah akan rujuk pada hakam pertama (keluarga), kalau tak berjaya, kita akan beralih kepada hakam yang terakh1r iaitu hakam mahk4mah. 

“Kita akan mohon pada mahk4mah agar beri mandat kepada hakam mahk4mah itu supaya sekiranya di (Syamsul) masih engg4n, autoriti lafaz cer4i itu diberikan pada hakam mahk4mah yang mewakili plaintif (Puteri Sarah),” katanya panjang lebar. 

Untuk makluman, Puteri Sarah dan Syamsul mendirikan rumah tangga pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Syaikul Islam dan Sumayyah. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, rotikaya

[2] Gambar utama, officialhlive, syamsulyusoffilm

[3] Gambar lain, puterisarahliyana, kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published.