“Jαngαn terus hαkimi…” Ziana Zain Beri Pesanan Buat Netizen Mengenai Isú Rumαh Tαnggα Puteri Sarah

Berhubungan isv kemelvt rumah tangga yang dihadapi oleh pelakon Puteri Sarah ketika ini, penyanyi Ziana Zain memberi pesanan kepada netizen supaya tidak menghakimi pelakon itu. 

Menurut lap0ran Ohmymedia, Ziana berkata adalah lebih baik jika kita mendoakan agar urusan Puteri Sarah dipermudahkan kerana kita tidak tahu apa yang dilalui oleh pelakon itu. 

“Biarkan, dia sahaja yang tahu. Jangan hakimi orang (Puteri Sarah) sebab awak ‘bukan dalam kasut dia’. Biar dia layan perasaannya, kita tak kena kita tak tahu. Kita jangan hakimi sebab akan tambah d0sa je. 

“Kita doakan je terbaik untuk mereka, kalau panjang, panjang lah. Kalau tidak, tidaklah. Kita bagi aura yang baik, jangan neg4tif kat orang.  

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZianaZain (@iamzianazain)

“Sama – sama doa, Insya-Allah makbul. Kita juga dapat pahala Allah bagi,” ujar Ziana. 

Dalam pada itu, Ziana juga memberi pendapat dimana wanita perlu mendapat nasihat daripada individu yang dipercayai serta positif apabila berdepan mas4lah rumah tangga. 

Hal ini supaya tidak memburvkkan lagi keadaan dan dapat mencari penyelesaian yang terbaik berkenaan mas4lah tersebut. 

“Kita kena cari someone yang kita percaya, kawan baik atau adik terdekat yang boleh kita luahkan dan minta pendapat. 

“Carilah orang yang siram air, bukan siram minyak. Kat luar tu banyak siram minyak. Sentiasa berkomunikasi dengan orang positif, sentiasa istikarah, Allah akan berikan jalan,” tambahnya.

Untuk makluman, Puteri Sarah telah memfailkan perceraian kepada suaminya Syamsul Yusof di Mahkamah Sayariah pada Isnin lalu. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, rotikaya

[2] Gambar utama, iamzianazain, syamsulyusoffilm

[3] Gambar lain, kosmo, puterisarahliyana

Leave a Reply

Your email address will not be published.