(Video) “Masa nak kahwin, I buαng karier & jadi suri rumah…” Perkongsian Terbaru Puteri Sarah Tαrik Perhαtiαn Ramai

Setelah hampir 9 tahun mendirikan rumah tangga, pelakon Puteri Sarah Liyana akh1rnya memfailkan cer4i di mahk4mah syariah terhadap suaminya, Syamsul Yusof. 

Pended4han pergol4kan rumah tangga dibuat Puteri Sarah pada awal tahun lalu setelah hampir 4 tahun mer4hsiakannya. 

Puteri Sarah juga memaklumkan dia mengambil masa yang lama untuk membuat keputusan untuk kembali bekerja. 

Perkara itu dikongsinya bersama rakan selebritinya iaitu Neelofa ketika sesi siaran langsung baru – baru ini. 

Katanya, dia memberikan fokus menjaga suami dan anak – anak selama enam tahun dan sanggup membu4ng kerjayanya sebagai pelakon pada ketika itu. 

“Masa nak kahwin, I bu4ng semua. I sacr1fice everything, memang I bu4ng karier I semua dan fokus jadi suri rumah. Jadi suri rumah, jaga suami dan jaga anak – anak. Enam tahun tau saya jadi suri rumah. 

“So, untuk orang luar kata sebab saya bvsy. Orang luar yang nampak saya bvsy tu adalah sekarang. Baru sekarang, betul tak?  

“Sebab saya dah lama menyepi. Enam tahun saya jadi suri rumah. Saya fokus jadi suri rumah dan saya tak nak buat apa – apa,” ujarnya. 

Tambahnya lagi, dia mula nekad untuk kembali bekerja apabila nampak ‘mas4lah’ hadir kerana bagi Puteri Sarah, wanita perlu mempunyai duit sendiri. 

“So, bila saya dah mula nampak ada ‘mas4lah’, saya nak start kerja sebab saya tahu kalau kita sebagai perempuan, kita kena ada duit sendiri dan bekerja if anything happe. 

“So, masa mula – mula saya nak start kerja itu. Saya fikir, alamak macam mana ini kalau anything happen to me kan. Saya takvt nak buat decision masa tu. 

@videoviral2807ctto: amyqashrinalegacy♬ original sound – videoviral2807

“Actually, it took me lama sangat untuk buat keputusan itu sebab saya ditanggung oleh suami. Saya tak bekerja. Enam tahun saya duduk rumah, jaga suami dan jaga anak – anak. Saya tak kerja,” tambahnya lagi. 

Perkongsian video tersebut dimuat naik semula oleh seorang pengguna TikTok dan tul4r di platform tersebut dengan pelbagai reaksi warganet. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, rotikaya

[2] Gambar, puterisarahliyana

[3] Video, @amyqashrina

Leave a Reply

Your email address will not be published.