“Kita sepatutnya sedia maklum…” Ini Réspons Tokti Buat Sissy Iman Selepαs Dia Díkrítík

Sejak beberapa hari ini, tul4r mengenai penyanyi Sissy Iman menerima krit1kan ker4s daripada sal4h seorang juri Famili Duo iaitu Mas Idayu. 

Penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza terpanggil untuk memberikan kata – kata nasihat buat Sissy untuk tidak berputvs asa. 

Menurutnya, Sissy sebaiknya berlapang dada seterusnya terbuka sepanjang berkarya dalam dunia seni. 

“Sissy jang4n putvs asa kerana dalam industri seni ini, itulah sepak teraj4ng yang perlu dihadapi. Apalagi bila terbabit dalam satu pertandingan yang membenarkan diri kita dikrit1k dan ditegvr walau ada ketika apa yang dikomenkan itu ped1h di hati. 

“Kita sepatutnya sedia maklum yang juri mempunyai kaedah penjurian dan cara masing – masing dalam meneguvr. Malah saya percaya waktu itu dia macam terkejvt dan tak sangka. 

“InsyaAllah, rasa jauh hati dan sak1t hati itu akan berlalu dengan sendiri,” ujarkan ketika ditemui pada sidang media Konsert Malam Bulan Bintang di Boathouse Ampang. 

Dalam pada itu, Datuk Siti turut memberi nasihat kepada dua adik beradiknya yang turut menyertai pertandingan tersebut supaya bersedia dengan kri1kan juri. 

“Saya pun awal – awal lagi sudah mengingatkan mereka supaya bersedia dan bertabah hati apabila menerima komen juri. 

“Juri akan menegvr dan pada masa sama netizen juga akan bercakap. Jadi rilek sahaja. Janji kita usaha untuk perbaiki kelem4han dalam persembahan kita. Itu yang saya pesan,” tambahnya lagi. 

Untuk makluman, pada minggu keenam pertandingan tersebut, Sissy Iman dan Naim Daniel telah menerima krit1kan daripada Mas Idayu dan ini menjadi bualan ramai. 

Hal ini susulan daripada Sissy Iman tidak dapat menahan seb4k dan menang1s ketika berada di atas pentas ketika menerima kritikan tersebut. 

Sekadar info dan semoga bermanfaat. 

Sumber: 

[1] Rujukan, mediahiburan

[2] Gambar, hmetro, kosmo, mstar, sissyimann

Leave a Reply

Your email address will not be published.