“Dia ada mesej saya, minta kata-kata semangat…” Intan Saleh Simpαti, Titip Sesuαtu Untuk Shuhada

Sejak belakangan ini, kita disajikan dengan kisah ker3takan rumah tangga pelakon Hafidz Roshdi dan isterinya Nurul Shuhada akibat orang ketiga. 

Hal ini turut menjent1k hati usahawan selebriti Intan Liana Saleh yang simp4ti dengan nasib yang menimpa Shuhada. 

“Saya ger4m dan simp4ti terhadap Shuhada. Bagi saya kalau sudah lakukan perkara terbabit (berpis4h), teruskan saja tapi janganlah sampai ani4ya atau kas4ri perempuan. Itu perbuatan yang sangat sal4h. 

“Semua sudah hab1s (berpis4h), jadi kenapa perlu berkas4r begitu. Saya tidak setuju dengan apa yang dilakukan,” ujar Intan yang juga bek4s isteri pemuzik bebas, Ude Wahid. 

Tambahnya lagi, Shuhada juga ada menghubungi dirinya untuk bercakap mengenai konfl1k rumah tangga yang dilalui disebabkan kehadiran orang ketiga. 

“Saya ada berhubung dengan Shuhada. Dia ada mesej saya di media sosial dan minta kata – kata semangat. Itu sahaja. Kami mula berhubung sekitar bulan lalu. Dia yang mesej saya terlebih dulu. 

“Awalnya dia ada minta saya untuk hubunginya namun tidak berlaku memandangkan saya baru selesai urusan proses pindah rumah. Cuma beberapa hari lepas baru kami dapat berhubung. 

“Saya cakap pada Shuhada, apa – apa pun kita kena kuat, fikir anak – anak dan masa depan. Apa yang terjadi mungkin sudah ditakdirkan. Jadi kita perlu teruskan kehidupan,” katanya lagi. 

Intan juga yang dulunya pernah melalui perkara sama menasihati golongan wanita perlu mempunyai kewangan sendiri. 

“Macam saya memang dulu bermula dengan ‘z3ro’. Tiada apa – apa. Samalah macam Shu (Shuhada). Jadi apa yang saya boleh nasihat berdasarkan pengalaman adalah rezeki itu akan ada untuk kita. 

“Jangan takvt, pada masa depan kita akan lebih bahagia. Sebelum ini pada peringkat awal memang saya rasa ‘d0wn’. Semua perasaan kita sudah rasa. Cuma sekarang Alhamdulillah kehidupan semakin bahagia. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shu as it SHU ! (@shushukriii)

“Soal kewangan, semua bergantung kepada individu. Ada yang memilih untuk bergantung pada suami, keluarga atau sebaliknya. Cuma bagi saya apa yang terjadi membuatkan saya rasa kena ada (kewangan sendiri). 

“Sebab kita tidak tahu apa yang akan berlaku pada masa depan. Kita perlu teruskan sedikit demi sedikit. Malah walaupun kini saya sudah berkahwin, saya tetap teruskan perniagaan. Boleh juga untuk b4ntu suami dan keluarga,” ceritanya lagi. 

Semoga dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmymedia

[2] Gambar utama, kosmo, shushukriii

[3] Gambar lain, __iiiintan.saleh, shushukriii, rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published.