Isú Sepahtu Reunion, Sekali Ini Pendedαhαn Ibu Shuib

Sejak kebelakangan ini kita disajikan dengan kemelvt antara Shuib dan Jeb yang pada asalnya bersama menjayakan Sepahtu Reunion Live (SRL). 

Pelbagai kisah dan pended4han dibuat sama ada daripada pihak Shuib mahupun Jeb yang masing – masing ada alasan tersendiri sebab mereka berpec4h. 

Terbaru, ibu kepada Shuib iaitu Salamiah Jalani tapil mempert4hankan anaknya selain mended4hkan punca sebenar anaknya keluar daripada SRL. 

Menerusi hantaran Instagram miliknya, Salamiah menyatakan Shuib bertindak untuk tidak terus bersama SRL adalah kerana tidak mahu terus dit1ndas dan diperlaku seperti orang tak bermaruah. 

“Assalamualaikum wbt. Dengan gerak hati dan izinnya hari ini saya tampil bersuara sebagai seorang ibu yang cuba mempertahankan anaknya SHAHMIRA MUHAMMAD @shuibsepahtu..

“…dari terus menjadi bualan tanpa mengetahui keseluruhan jalan cerita mengapa dia sudah ‘tak berminat lagi untuk bersama dalam SRL. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by salamiahjalani (@amy_salmi)

“Sebagai ibu saya menyokong tindakan anak saya untuk tidak lagi menyertai SRL ketika itu.

“Kerana itu lebih baik buat anak saya dari terus menerus ditindas dan diperlakukan seperti orang yang tidak bermaruah,” luah ibu Shuib. 

Meninjau ke ruangan komen, pelbagai reaksi daripada netizen selain meninggalkan respon mereka terhadap perkara ini. 

“Kebenaran akan terbuka nant ma”

“Semoga dipermudahkan segala urusan mama sekeluarga”

“Hnya ibu yg memahami anaknya”

“Semoga dipermudahkan segala urusan mama dan abg suib.. Aamiin”

“Yezzaa..itu lebh baikk…hati pnn xsak1t ..Kekal Tenang….”

“Alhamdulillah..akh1rnya mama shuib bersuara..saya peminat sepahtu dan tak pernah m1ss satu episod pun..apa yg mama shuib luahkan ni sama macam apa yg saya fikir..seseorang tu takkan nekad pergi macamtu aje melainkan dia betul2 terluka..pernah dgr luahan shuib tentang circle dia lepas k3s sprm tu..semoga dipermudahkan segala urusan shuib & keluarga”

Semoga dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua. 

Sumber: 

[1] Rujukan, ohmedia

[2] Gambar, amy_salmi, sepahtureunionlive2020, beritakopak

Leave a Reply

Your email address will not be published.